Champagne Bernard Gaucher demi-sec

wijn

Champagne Bernard Gaucher demi-sec

Mousserende wijn

Begin jaren tachtig besloot Bernard Gaucher zelf zijn druiven te verwerken en kocht de nieuwste machines om zijn champagne te maken. Voordien verkocht hij zijn druiven aan de bekendste champagnehuizen.
De graad van zoetheid wordt bekomen, juist voordat de kurk op de fles gaat. In vaktermen heet dit liqueur d’expédition en bestaat uit een mengsel van wijn en suikersiroop. De wettelijke zoetheid moet vermeld staan op het etiket en voor champagne is dit :
brut nature : minder dan 3 gr restsuiker (en geen suiker toegevoegd na de eerste vergisting)
extra brut : tussen 0 en 6 gr restsuiker
brut : minder dan 15 gr restsuiker
extra dry : tussen 12 en 20 gr restsuiker
sec : tussen 17 en 30 gr restsuiker
demi-sec : tussen 33 en 50 gr restsuiker
zoet : meer dan 50 gr restsuiker.

Deze champagne heeft dus een zoetere toets, is toch nog verfrissend in de mond en blijft zeer aangenaam om drinken.
Past bij de maaltijd

Prijzen

Fles 75 cl
2016
21.00 EUR
Fles 75 cl
2016
21.00 EUR